onsdag 18. mars 2009

Musikalske ålinga.....

Det er godt å se og ikke minst høre den gode musikken, som blir laget av musikere i min opprinnelige hjemkommune. Det fineste er at de velger å synge på halling. I mine ører finnes det knapt en finere dialekt. Hellbillies har preget norsk musikk lenge, og musikken deres utvikler seg og blir bedre og bedre. Samtidig når de stadig ut til nye fans. Det er artig. Ingenting er som å oppleve de live. Hellbillies byr på seg selv og publikum synger med til alle sangene. Sist jeg så de var i Bergen, og det er ekstra stas å høre flere hundre publikumere synge på halling når man ikke befinner seg i Hallingdal. Her får du noen smakebiter av dem:

http://www.hellbillies.com/
http://www.myspace.com/hellbillies

Hellbillies har vært med i "gamet" lenge. Det har også Anita og Tove Bøygard. Men det er deres andre plate som utmerker seg. De synger også på halling. Tekstene er sarte og enkelte av tekstene er fra virkeligheten. Anita og Tove har jobbet med stoffmisbrukere i Oslo, her har de også hentet inspirasjon. Platen heter "Røre ved deg" og den har garnatert klart å røre ved meg. Hør de her:

http://www.myspace.com/boygard
http://www.boygard.net/

Stein Torleif Bjella er en annen spennende musiker fra det vakre dalføre. Han er nå ute med plata heidersmenn som har høstet gode kritikker i mediene. Igjen er dialekta et varemerke. Sangene er melankolske, men også lett gjenkjennelige. I tilegg til å være soloartist og låtskriver er han også vokalist i gruppa Tolvvolt. I morgen spiller han på Madam Felle i Bergen. Noen som blir med meg på konsert?
Hør han her:

http://www.myspace.com/steintorleifbjella

2 kommentarer:

  1. E utfordra deg til å blogge eit innlegg på halling sia ru snakka så mye fint om dialekta!

    Klem veslesyste

    SvarSlett
  2. Det har du heilt rett i! Utfordringa di ska bli førd upp. Folj me!

    SvarSlett